Volg deze 10 stappen bij | een bedrijfsbeeindiging

Door onderstaande stappen nauwgezet te volgen, bent u beter voorbereid op de gevolgen van een bedrijfsbeëindiging.

1. BRENG UW CONTACTEN OP DE HOOGTE

Laat uw klanten, leveranciers, verhuurder, verzekeraar, brancheorganisatie en alle andere contacten weten dat u uw bedrijf gaat beëindigen. Het is raadzaam om te controleren met welke organisaties u contracten of andere overeenkomsten heeft.

2. vraag een ontslagvergunning aan voor uw werknemers

Als uw bedrijf werknemers in dienst heeft en u gaat uw bedrijf beëindigen, dan moet u een ontslagvergunning aanvragen. Voordat u werknemers mag ontslaan, controleert het UWV of de kantonrechter het ontslag.

3. Controleer of u recht heeft op stakingsaftrek

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor stakingsaftrek. U hoeft dan minder belasting over de stakingswinst te betalen. Stakingsaftrek is een van de aftrekposten van de ondernemersaftrek.

4. Controleer of u recht heeft op een uitkering

Ondernemers die ouder dan 55 jaar en/of gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn, kunnen een uitkering van de Wet Inkomensvoorziening Oudere en gedeeltelijk Arbeidsongeschikte Zelfstandigen (IOAZ) krijgen. Hier zijn verschillende voorwaarden aan verbonden.

 

Voor ondernemers die tussen de 18 en 65 jaar oud zijn, is een renteloze lening een oplossing. Deze kan bij de gemeentelijke sociale dienst aangevraagd worden. Deze uitkering behoort bij het Besluit Bijstandsvoorziening Zelfstandigen. Ook hier gelden er diverse voorwaarden.

belangrijke stap bij het beeindigen van uw bedrijf

opkopen voorraad bedrijfsbeeindiging Verkoop tijdig uw bestaande voorraden om opbrengst te genereren. Als u over oude voorraden beschikt waar u geen koper voor kunt vinden, dan hebben wij interesse om deze op te kopen.

 

Meld uw voorraden nu direct aan, of neem contact met ons op indien u nog vragen heeft.

 

Wij kopen complete partijen en betalen altijd voor de feitelijke overdracht. Indien gewenst leveren wij uw pand, magazijn of opslagterrein geheel bezemschoon op.

aanmelden

5. Schrijf u uw onderneming uit bij de kamer van koophandel

bedrijf beeindigen opkoper voorraad inventaris

Neem contact op met de KVK en schrijf uw onderneming uit. De wijze waarop is afhankelijk van de rechtsvorm van het bedrijf. Een eenmanszaak kan direct uitgeschreven worden. Een bedrijf met een rechtspersoon moet eerst ontbonden worden. Nadat u uw bedrijf heeft uitgeschreven, zal de KVK dit doorgeven aan de Belastingdienst. U ontvangt van de Belastingdienst een brief met de bevestiging van uitschrijving en over de gevolgen voor de btw. Als u een uitkering wilt aanvragen, is het raadzaam nog even te wachten met uitschrijven en u eerst goed te informeren over de verschillende gevolgen van het beëindigen van uw bedrijf.

6. verkoop al uw voorraden en/of inventaris

bedrijf beeindigen opkoper voorraad

Controleer de verschillende voorraden en/of inventaris in uw bedrijf. Neem contact op met een opkoper om alle voorraden op te laten kopen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld uw voorraden via deze website aan te melden. Door middel van het invullen van een formulier kunt u, natuurlijk geheel vrijblijvend, een bod aanvragen.

 

Wij nemen contact met u op om de verschillende mogelijkheden door te spreken. Indien gewenst leveren wij uw magazijn bezemschoon op. Informeer naar de mogelijkheden!

7. reken af met de belastingdienst voor alle belastingen

U dient uw laatste BTW-aangifte in. Ook sluit u uw administratie en maakt de balans op. U rekent daarna af voor alle belastingsoorten. Als u een oudedagreserve heeft opgebouwd, rekent u die af voor de inkomstenbelasting.

8. Beeindig alle verzekeringen en abonnementen

Controleer grondig welke lopende verzekeringen en abonnementen er op naam van uw bedrijf staan. Zeg alle verzekeringen en abonnementen op. Denk ook aan telefoonabonnementen, huurcontracten en andere contracten.

9. Beeindig uw hosting en domeinnaam

Controleer waar u uw domeinna(a)m(en) en hosting heeft ondergebracht. Indien u over een populaire domeinnaam beschikt, kunt u overwegen om deze te koop aan te bieden. Doe dit voordat u uw administratie sluit. Indien u uw domeinnaam niet wilt of kunt verkopen, beëindigt u de overeenkomst met de ISP waar u de domein en hosting heeft ondergebracht.

10. Bewaar uw administratie

U bent verplicht u administratie na beëindiging zeven jaren te bewaren. Uiteraard mag u uw eventuele papier administratie omzetten naar een digitale versie en deze bewaren.

Aanmelden voorraad en/of inventaris bij bedrijfsbeeindiging voor opkoop

U wilt binnenkort uw bedrijf beëindigen en u wilt uw voorraden en/of inventaris op laten kopen. Door middel van het onderstaande formulier kunt u uw voorraden en/of inventaris, uiteraard geheel vrijblijvend, aanmelden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor een passend bod.

 

Toegestane extensies .jpg, .jpeg, .png, .gif, pdf. Maximaal 5MB per bestand.